Hem/Nyheter/Vi välkomnar Jessica Sandin till Norrköping Science Park

Vi välkomnar Jessica Sandin till Norrköping Science Park

Publicerad: 2022-01-172,2 min lästid

Från och med den 17 januari fram till sommaren kommer vi på Norrköping Science Park att ha Jessica Sandin i vårt team. Jessica kommer att göra sin praktik under denna period med fokus på strategisk kommunikation. Vi ser mycket fram emot detta och ville förstås se om Jessica själv håller med.

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Jessica!

– Tack så mycket, och självklart håller jag med! Jag ser verkligen fram emot de kommande månaderna, och känner mig glad över möjligheten att få göra min praktik hos er.

Till att börja med, berätta lite om din bakgrund!

– Jag är född och uppvuxen i Norrköping, och har relativt nyligen flyttat tillbaka efter många års äventyr i Göteborg och Helsingborg. Med mig hem har jag bland annat en kandidatexamen där jag fördjupat mig inom strategisk kommunikation och statsvetenskap. I mitt tidigare arbetsliv har jag testat på allt från olika roller inom försäljning på Ikea och Stadium till skattehandläggare på Skatteupplysningen.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Norrköping Science Park?

– Ni väckte min nyfikenhet eftersom att jag tycker att ni har ett spännande och viktigt uppdrag! Genom ert fokus på innovation är ni med och stärker er omgivning, exempelvis genom att främja regional attraktivitet och tillväxt. Att få bidra till samhället i stort är något som jag värdesätter i en framtida yrkesroll, och därför också under min praktik.

Vad brinner du mest för inom området kommunikation?

– Jag brinner för utmaningen i att förmedla komplexa budskap på ett begripligt sätt, och vurmar för vikten av kommunikation som verktyg i syfte att nå såväl kortsiktiga som långsiktiga mål inom en organisation.

Vad kommer du att pyssla med under de månader du är här?

– Jag har förmånen att få vara med och bidra i kommunikationsarbetet, där mitt huvudsakliga fokus kommer att ligga på det nystartade projektet HOPE och framväxten av hela satsningen. Tanken är att jag ska få sätta min egen prägel på kommunikationen inom projektet men det blir förstås reportage med företagen, material inför och efter event och mycket annat.

Vad gör du helst utanför kontorstid?

– Då tankar jag på energi genom att umgås med nära och kära, baka eller ge mig ut på en promenad, gärna i skogen.

Vad ser du mest fram emot här och nu?

– Jag ser mest fram emot möten med nya människor, att utvecklas och få en djupare inblick i arbetet på Norrköping Science park, inte minst i projektet HOPE. Jag tror och hoppas att praktiken kommer att bli en språngbräda till fler spännande möjligheter inom kommunikationsområdet i framtiden.

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.

Relaterat
  • 21 sep 2022

  • 20 sep 2022