Linda Robinson – ny General Manager för Ynvisible Production

Published On: 2022-09-211.8 min read

I somras fick displaytillverkaren Ynvisible en ny General Manager på sin site i Linköping – Linda Robinson. Vi blev såklart nyfikna på att höra mer om Linda och hennes nya roll på Ynvisible Production.

För de som inte vet, vad gör Ynvisible Production?

– På siten i Linköping har vi en rulle till rulle printer där vi kan trycka e-papper displayer och även hjälpa andra företag att skala upp sin produktion av tryckta komponenter. Exempelvis har vi tryckt komponenter till företag som Epishine, Ligna Energy och InviSense. Vi har även utrustning för laminering och slittning av prover, samt en maskin som kan kvalitetssäkra varje enskild enhet. Utöver vår site i Linköping finns vi med siter i Portugal och Tyskland samt ett huvudkontor i Kanada.

Avancerade material som tryckt elektronik är dock inte helt nytt för Linda som har en bakgrund inom teknik, FoU och technology transfer med erfarenhet från både halvledar- och tryckt elektronikindustri. Hon har tidigare arbetat på Thin Film Electronics, Intel, RISE och Linköpings universitet. Lindas senaste anställning var som avdelningschef på ESS (European Spallation Source ERIC) på deras site i Linköping där hon ledde etableringen av en produktionsanläggning för tunna filmer av borkarbid.

Hur kom du i kontakt med Ynvisible?

– Jag kom i kontakt med Ynvisible via IMA Share som är ett delningsverktyg av utrustning och kunskap för företag inom avancerade material. Ynvisible ville ha hjälp att mäta tjockleken på sina tryckta displayer med hjälp av utrustning som vi hade när jag jobbade på ESS i Linköping. I samband med det gjorde vi studiebesök hos varandra. Via kontakter blev jag senare rekommenderad att söka tjänsten som General Manager.

Vad kommer vara din roll i Ynvisibles resa framåt?

– I rollen som General Manager kommer jag ha ansvar för både sälj och uppskalningsproduktion på vår site i Linköping, såväl som kvalitets- och säkerhetsarbete.

Vad ser du fram emot här och nu?

– Att lära känna print-industrin ännu bättre och i framtiden få ut våra displayer på marknaden.

Är du nyfiken på att veta mer om Ynvisible Production? Tveka inte att kontakta Linda här.

 

Foto: Crelle

Jessica Sandin

Jessica Sandin, Norrköping Science Park