Ligna Energy släpper deras nästa generations superkondensator

Published On: 2023-10-262.9 min read

S-Power 2S är en kompakt, miljövänlig och kraftfull energilagringskomponent som banar väg för en ny era av grön IoT.

I september 2022 släppte Ligna Energy sin första superkondensator, “S-Power 1”, och sedan dess har de samarbetat med kunder för att skapa grönare IoT-enheter. Med denna feedback har S-Power 2S utvecklats och erbjuder nu marknaden ett kompakt, grönt och kraftfullt alternativ till energilagring.

“Vi är mycket glada över att introducera ‘S-Power 2S’ till världen. Vårt team har arbetat flitigt för att skapa en produkt som inte bara erbjuder utmärkt prestanda utan även bidrar till vårt gemensamma ansvar för en grönare framtid.” säger Peter Ringstad, VD för Ligna Energy.

Med hållbarhet i fokus har Ligna Energy utvecklat S-Power-serien och den nya 2S-komponenten. Likt sin föregångare fortsätter även den nya produkten att nyttja material från skogsindustrin. Jämfört med konkurrenterna sticker 2S ut med sitt låga CO2-ekvivalent värde, ofarliga innehåll och unika formfaktor.

“S-Power 2S” representerar en betydelsefull utveckling inom Lignas superkondensatorteknik. Den erbjuder mer än dubbelt så hög energikapacitet jämfört med deras första produkt, vilket gör den lämplig för fler applikationsområden. Dess lägre inre resistans möjliggör snabbare laddning från solceller eller andra energiskördare. Dessutom är “S-Power 2S” utformad för att vara tunnare och nästan hälften så litet som sin föregångare, vilket gör den till ett bra val för tillämpningar där utrymmet är begränsat. Därtill så är den konstruerad för att minska miljöpåverkan, då framför allt utsläppet av CO2, vilket gör den till ett mer hållbart alternativ för miljömedvetna bolag.

“Vi är stolta över att vi på kort tid lyckats förbättra varje viktig aspekt som marknaden efterfrågade. Nu är vi redo att öka vår produktion under 2024.” säger Jakob Backe, teknikchef.

Tidigt 2023 flyttade Ligna in i sina nya produktionslokaler i centrala Norrköping och har sedan dess utvecklat och installerat sin produktionslinje. Deras produktionsmetoder gör det möjligt att tillverka lövtunna superkondensatorer som inte bara är mer effektiva utan även bidrar till minskandet av koldioxidutsläpp. Tillverkningsprocessen är utformad med stort fokus på automation och modularitet, vilket är centralt i företagets kostnadseffektivitet. Dessutom möjliggör detta tillvägagångssätt en gradvis ökning av produktionskapaciteten som stämmer överens med försäljningsutvecklingen.

Huvudsakliga förbättringar med “S-Power 2S”, jämfört med S-Power 1:

  • “S-Power 2S” erbjuder mer än dubbelt så hög energikapacitet, vilket möjliggör fler applikationsområden.
  • Lägre inre resistans innebär snabbare laddning och urladdning, vilket ger mer effektiv energihantering.
  • “S-Power 2S” är tunnare och nästan hälften så litet som sin föregångare, vilket gör den till ett idealiskt val för tillämpningar med begränsat utrymme.
  • Ligna Energy har även förbättrat koldioxidavtrycket för “S-Power 2S”, med en minskad CO2-ekvivalent, vilket gör den till ett mer hållbart val.

Lanseringen av “S-Power 2S” stärker Ligna Energys mission att kommersialisera gröna och säkra energilagringslösningar som främjar en mer hållbar utveckling inom Internet of Things-industrin. Prover av “S-Power 2S” finns nu tillgängliga, och Ligna Energy ser fram emot att samarbeta med företag som strävar efter att förbättra sin ekodesign för IoT-enheter.

Detta är ett pressmeddelande från Ligna Energy.

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park

Relaterat