Darius Sarka ny projektledare hos Norrköping Science Park

Published On: 2022-11-303.3 min read

Den 1 december får Norrköping Science Park förstärkning när Darius Sarka går in i rollen som projektledare. Darius kommer att arbeta inom vårt profilområde effektiv logistik och vi ville förstås ställa några frågor till honom inför starten.

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Darius! Vi hoppar direkt in på frågorna och till att börja med så får du gärna berätta lite om din yrkesmässiga bakgrund.

– Jag har en kandidatexamen i statsvetenskap och diplomati och i början av min professionella karriär trodde jag att jag kommer fortsätta bygga på den politiska karriär som startades med en rådgivande roll i EU:s parlamentsval men det blev inte så. Istället valde jag att satsa på entreprenörskap och på nytt introducera gasdrivna bilar i samarbete med ett holländsk företag och utveckla infrastruktur av LPG stationär för personliga bilar i Sverige. Det här har varit en jättespännande resa och jag skulle säga att det här var mitt första jobb där logistik kom in. Delvis detta ledde till att jag började läsa mastersprogram i strategihantering på Linköpings universitet och för en kort stund landade jag i Malta där jag jobbade som internationell relationschef i det globala nätverket för annonsprestanda. Därifrån tog jag med mig en rik insikt i den digitala världen och roll av data management. De fyra senaste åren har jag arbetat som avdelningschef i tidningsbranschen där jag hade ansvar över distribution och lokala logistiska lösningar för interna och externa produkter. Därutöver hade jag äran att bli utvald att vara med i teamet på NTM media för att utveckla en hållbarhetsstrategi och länka NTM:s affärsstrategi till Agenda 2030 och efteråt blev jag erbjuden att gå med i en jämställdhetskommitté. De nyckelord som beskriver min yrkesbakgrund väl är: entreprenörskap, innovation, logistik och hållbar utveckling.

Om vi ska gå in lite närmare på din roll här framöver, hur det kommer se ut?

– Det är en bred och viktig roll som jag kommer in till och jag känner ett stor ansvar för att leverera utifrån de förväntningar som finns från NOSP och samhället. För min del så kommer samarbete och kommunikation med kollegorna, intressegrupper och hitta synergier mellan de tre olika profilområden som NOSP jobbar med; visualisering, tryckt och organisk elektronik och effektiv logistik att vara nyckeln till framgång inom mitt ansvarsområde.

Vad var det som lockade dig till Norrköping Science Park?

– Möjlighet att vara en del av en organisation som jobbar aktivt med att bidra till ett hållbart samhälle och NOSP positionerar sig väldigt väl för värdeskapande innovationsarbete med fokus på just ett hållbart samhälle. Detta skapar riktigt bra förutsättningar för mig att använda mina multidisciplinära kompetenser för att stötta innovation inom logistik. Sist men inte minst, det är en miljö med ett ständigt lärande.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

– I grund och botten tror jag att alla människor är goda och har goda avsikter och detta syns  i mitt arbete. Jag vill hjälpa, om det är en kollega eller intressegrupper som behöver hjälp för att lyckas med sina projekt eller uppdrag är jag all in. Det gör också att jag måste jobba med mig själv för att bli bättre på vad jag gör, och detta driver mig starkt.

Om du fick välja en superkraft, vilken och varför?

– Tidsresa för jag kanske kan bli nästa Dr. Who.

Vilket är ditt smultronställe i Norrköping?

– Oavsett årstid gillar jag att besöka Strömsparken i Norrköping. Min fru och jag spenderar mycket tid där med boken i handen på sommaren. Vatten, natur och ett vackert industrilandskap, unikt och helt makalöst vackert.

Återigen, varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Darius!

– Stort tack!

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park