Vår VD Jonas Nilson önskar er en trevlig sommar!

Published On: 2022-07-082.5 min read

Hej!

Jag förstår att många arbetar med det sista inför en stundande och välförtjänt semester och att några redan gått på ledighet. Jag skulle dock vilja be om er uppmärksamhet, bara för några minuter. Jag vill nämligen ta tillfället i akt att summera det första halvåret under 2022 från Norrköping Science Parks perspektiv.

Skulle jag välja ett ord för att beskriva årets första 6 månader så är det nog energi. Energi hos medarbetarna, hos våra samarbetspartners, i de projekt vi bedriver och är delaktiga i. Ja, i stort sett på alla håll. Jag har några delar som jag, utan inbördes ordning, skulle vilja lyfta fram lite extra.

Vi kan börja med Visual LIFT – projektet som hjälper små och medelstora företag inom tillverkande industri att utveckla sin verksamhet med stöd av visualisering. Projektet fick fortsatt finansiering över hela 2023 och kommer bredda sin målgrupp. Det här hade aldrig varit möjligt utan det regionsöverskridande samarbete som vi har i Visual LIFT med Visual Sweden i spetsen. Under hösten kommer ni också att genom ett gäng reportage få stifta bekantskap med ett flertal industrier som fått hjälp.

Vi går vidare till det besked som nådde oss för några veckor sedan. Norrköping blir alltså noden för en europeisk satsning på framtidens flyg och flygsystem. Norrköping Science Park står som huvudman och var delaktig i ansökningsprocessen men det är återigen ett starkt samarbete som ligger till grund för detta. Jag skulle kunna räkna upp hur många personer som helst men för att hålla mig kort så vill jag ge rikligt med beröm till er från Independent Business Group (IBG), Linköpings universitet och RISE. Ingen nämnd, ingen glömd.

Slutligen vill jag förstås lyfta ännu ett positivt besked. Den här veckan, idag faktiskt, har vi kunnat gå ut med nyheten om att Norrköping får ett nytt hem för framtidens energi, ett hus där företag inom tryckt och organisk elektronik ska samlas och växa med varandra. De första företagen kommer att flytta in i slutet av året. Det här är något som vi, tillsammans med Linköpings universitet och RISE, arbetat med under lång tid inom projektet HOPE – Home of Organic and Printed Electronics. Nu är vi där!

Innan jag släpper er uppmärksamhet vill jag bara, ännu en gång, lyfta fram det som faktiskt varit helt avgörande för att vi skulle ro allt som jag nämnt ovan i hamn. Människorna. Medarbetarna på Norrköping Science Park, på Campus Norrköping vid Linköpings universitet, vid RISE, i Norrköpings kommun vid alla kommunala bolag, på Region Östergötland, LEAD, Linköping Science Park och IBG. Alla de företag som vi samarbetat med under året förtjänar en extra eloge för ert bidrag och er energi.

Jag vill att ni tar med er detta in i resten av sommaren. En positiv känsla för framtiden. Njut av ledigheten nu och så ses vi igen med nya krafter i augusti. Vi har bara börjat.

Trevlig sommar!

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park