Julia Karlsson ny koordinator vid Norrköping Science Park

Published On: 2023-01-172.1 min read

Norrköping Science Park förstärker nu sitt team ytterligare i takt med att verksamheten växer och utvecklas. Vi kan nu välkomna Julia Karlsson som ny koordinator i vår mötesarena Strykbrädan. Vi ställde några snabba frågor till vår nya kollega, svaren hittar du här nedan.

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Julia! Vi inleder med en klassisk sportfråga, hur känns det? 

– Tack, det känns fantastiskt! NOSP är en plats där idéer och människor utvecklas och visar vägen in i framtiden. Det är verkligen en härlig atmosfär här!

Vad är din roll här på Norrköping Science Park? 

– Jag kommer arbeta som koordinator med administrativa uppgifter här på Strykbrädan, det innebär alltifrån personaladministration, diarieföring, assistera upphandlingsprocesser till att agera stöd åt verksamhetens ledning samt medarbetare.

Berätta om din bakgrund! 

– De senaste tre åren har jag arbetat på Cnema och Konstmuseet. Mina arbetsuppgifter har varit att koordinera allt som rör kassan, inköp, försäljning och agera teamleader. Utöver min heltidstjänst så arbetade jag som account manager på RA Auktionsverket där jag utvecklades i bland annat föremålshistoria och logistik. Innan det så bodde jag två år i Oslo där jag lärde mig norska och arbetade på Munchmuseet. Har en grund inom mänskliga rättigheter och varit flera vändor i Östafrika där mitt huvudsakliga uppdrag var att initiera kvinnogrupper på landsbygden. Det är mitt stora intresse för kultur och människor som har lett mig runt om i världen och jag kan en del franska, italienska och swahili och förra året studerade jag arabiska på grundnivå. Jag kan lite om allt, älskar att vara produktiv och nyfiken och vill alltid lära mig nytt.

Vad drivs du av i ditt arbete? 

– Utveckling och framgång. Jag gillar att jobba med långsiktiga mål. Sen är det alltid kul att kunna hjälpa till och skapa lösningar som underlättar för andra.

Vad gillar du att göra när du inte är på jobbet? 

– Vara fysiskt aktiv, helst löpning eller pilates, men lyfter även vikter i hemmagymmet. Drivs även av att äta naturlig och ekologisk kost, undviker e-ämnen och processad mat, så det blir mycket tid i köket. Inspireras av de blå zonerna och försöker leva mycket som de gör. Letar sol och läser gärna böcker också.

En avslutande fråga, om du fick möjlighet att träffa en historisk person, vem skulle du välja och varför? 

– Jag skulle varit lärling hos renässansmänniskan Leonardo Da Vinci! Han var ett kreativt universalgeni och åstadkom livsverk som dominerat och revolutionerat mänsklighetens historia. Wow!

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park