Evelina Åslin ny projektledare på Norrköping Science Park

Published On: 2022-05-173.2 min read

Vi har nu återigen glädjen att dela med oss av en förstärkning till teamet på Norrköping Science Park. Den 23 maj kommer Evelina Åslin att börja som projektledare på bolaget med fokus på profilområdet visualisering. Vad har hon gjort tidigare? Hur ser hon på sin nya roll och varför drogs blicken till Norrköping? Läs mer och lär känna Evelina närmare här!

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Evelina! Du kan väl börja med att ge oss lite information kring din bakgrund?

– Jag har en ganska bred och blandad bakgrund men det knyts ihop till en rätt så bra säck. Nu senast kommer jag från en lärorik resa på Hyper Island i Stockholm där jag gick Business Developer-programmet i 1,5 år. Hyper är något utav det roligaste jag gjort rent utvecklingsmässigt. Innan det har jag frilansat mycket inom bland annat kultur och musik. Jag grundade och drev en musiklabel och arrangerade live- och musikevenemang i många år. Jag har en miljöbakgrund med Miljö- och Utvecklingsprogrammet på Södertörns högskola och i min kandidatuppsats skrev jag om parkförvaltning och biologisk mångfald vilket är något jag brinner för. Utöver det har jag rest en hel del vilket jag tror har format mig mycket som person och jag bodde i Dublin en period, där jag gav guidade turer på Guinness Storehouse. Sen har jag samtidigt jobbat inom vården och som DJ i många år. Blandad kompott med andra ord!

Det är ju inte ovanligt att människor i Norrköping tar ett jobb i Stockholm men du gör nu alltså tvärtom. Vad är det som lockar med Norrköping överlag?

– Norrköping är underbart. Att det bubblar med all forskning och satsning på innovation, tech, miljö och hållbarhet gör att det finns möjligheter att hitta viktiga lösningar på de riktiga stundande utmaningarna och problemen som kommer med exempelvis klimatförändringarna. Förutom det är staden väldigt vacker och välbevarad med alla gamla hus, byggnader och grönt. Jag gillar den personliga och hemtrevliga prägeln tack vare Gamla Stan, Strömmen, Laxholmen, spårvagnarna och den gamla tågstationen. Och att det är en kultur- och musikstad!

Vad var det som lockade dig till Norrköping Science Park mer specifikt?

– Det var främst alla möjligheter som finns med NOSP och att få vara med och initiera, driva och delta i spännande innovationsprojekt, utveckla nya idéer och skapa förutsättningar för jobbtillfällen. Överlag att få vara med och driva en hållbar utveckling framåt och att få lära mig massa nya saker tillsammans med ett härligt gäng i en kreativ miljö. Och såklart den världsledande visualiseringsforskningen!

Om vi ska gå in lite närmare på din roll här, hur kommer den se ut?

– Initialt så kommer jag att jobba med aktiviteter inom initiativet Visual Sweden och projektet Visual Lift. Jag kommer också att utveckla en plan för att underlätta att fler startar bolag som utvecklar teknik kopplat till visualisering. Samt även utveckling av arbetet kopplat till hållbarhet.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

– Min drivkraft ligger främst i att få träffa alla olika intressanta och inspirerande människor när man leder projekt framåt, att sammanföra aktörer och idéer för att skapa samhällsnytta och en bättre framtid ur ett både socialt-, ekonomiskt- och ekologiskt perspektiv.

Om du fick välja en superkraft, vilken och varför?

– Att kunna teleportera mig, varsomhelst och närsomhelst. Det vore praktiskt och kul.

Om du fick byta liv med en person för en dag, vem och varför?

– Det vore härligt att uppleva en dag i Enyas liv. Hon är en av musikindustrins mest framgångsrika kvinnor, är ogift, utan barn och bor ensam i ett slott på den irländska landsbygden vid havet med sina katter.

Vi hälsar återigen Evelina Åslin varmt välkommen till Norrköping Science Park!

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park