Hem/Om oss
Norrköping Science Park (NOSP) är en innovationsmiljö som ligger i anslutning till Campus Norrköping, Linköpings universitet. Hos oss skapas möjligheter för individer och företag att starta, utvecklas och växa, vilket bidrar till såväl affärsmässig framgång som regional attraktivitet och tillväxt.
Vi bedriver verksamhet inom flera områden kopplat till forskning, nyföretagande och företagsutveckling. Våra fokusområden ligger främst inom de kunskapsintensiv näringarna med koppling mot visualisering, tryckt och organisk elektronik och effektiv logistik. Vi arbetar för att skapa hållbara och attraktiva arbetstillfällen i Norrköping och inom de framtida branschområdena.

Vad kan Norrköping Science Park hjälpa mig med?

Norrköping Science Parks erbjudande i korthet är:

 • Nätverk, kontakter och matchning
 • Stöd för innovationsutveckling
 • Inspiration och kunskap
 • Kreativa miljöer
 • Länk till finansiering

Norrköping Science Park – en innovationspartner

I början av 2021 satte vi oss ned och diskuterade hur vi skulle formulera vårt erbjudande till våra målgrupper; studenter, forskare, företag och offentlig sektor. Vi visste vad det skulle innehålla men kunde vi samla det under ett namn? Vi landade i ”Innovationspartner”.

Vad innebär då detta? Om vi börjar med att bryta ned ordet i två delar så blir det ganska solklart. Vi är er partner när det kommer till innovation, framför allt inom våra styrkeområden. När ni söker nya lösningar på era utmaningar så finns vi där för er.

Vi har hela tiden örat mot rälsen, bevakar vad som sker i vår omvärld, initierar projekt och skapar möten mellan människor. Vi vill maximera möjligheterna för företag och offentlig sektor att nyttja forskningsnära innovationer för att skapa hållbar tillväxt, konkurrenskraft och arbetstillfällen.​ Som innovationspartner höjer vi innovationskulturen i Norrköping.

Norrköpings fond för forskning och utveckling

Norrköpings fond för forskning och utveckling stödjer forsknings- och utvecklingsprojekt som på olika sätt bidrar till Norrköpings utveckling. Pengar ur fonden tilldelas forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till att något eller några av fondens fyra syften uppnås:

 • En högre utbildningsnivå i kommunen
 • Utveckling av kommunens verksamhet
 • Stärkt utbildning och forskning vid Campus Norrköping
 • Utveckling av Norrköpings arbetsmarknad och näringslivsklimat

Nästa ansökningsperiod inleds under hösten 2022. Mer information kommer under hösten.

Läs mer här!

Exempel på beviljat projekt

SimStad – nu ska Norrköping få en digital tvilling 

Strykbrädan

Strykbrädan är en mötesarena som inhyser en mängd olika företag i olika storlekar, med primärt fokus på visualisering, simulering, digitala upplevelser och spelutveckling. Här huserar även företagsinkubatorn LEAD och Näringslivsavdelningen i Norrköping, för att nämna ett par. I byggnaden finns öppna arbetsplatser, mindre kontor och en eventarena för upp till ca. 50 personer. De sm hyr har tillgång till postbox, skrivare, wi-fi, kaffe och självklart det naturliga nätverkandet med personerna i huset.

Kontakta oss för mer information!

HOPE

HOPE är vår senaste mötesarena, ett stenkast från Strykbrädan. Byggnaden har fokus på tryckt och organisk elektronik och här hittar du bl.a. företag inom området, öppna arbetsplatser, innovationslabb, konferensrum och eventarena.

Satsningen kring den fysiska mötesplatsen för HOPE har varit möjlig tack vare Linköping universitet, RISE, Fastpartner och Norrköping Science Park med finansiering från Region Östergötland, Tillväxtverket, Linköpings universitet och Norrköping Science Park.

Kopparhusen

Norrköping Science Parks mest moderna byggnad med Corem som fastighetsägare. Detta häftiga ställe med sin kopparfasad invigdes under 2020 och är en miljö för att bo, leva och arbeta. Här finns studentbostäder, lägenheter, restauranger samt kontor och i receptionen finns möjlighet att både arbeta och spela ett parti biljard mellan varven. Läs mer här!

Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C är ett konsortium som består av Norrköping Visualisering AB, Norrköping Science Park, Cnema, C-research Linköpings Universitet, RISE C-Studio​. Centret är en mötesplats kring visualisering för forskning, näringsliv, allmänhet och skola. Utgångspunkten ligger i den visualiseringsforskning av världsklass som bedrivs vid Linköpings universitet, Campus Norrköping. Läs mer här!

 • Projektledare innovation

  Norrköping Science Park

Styrelse

Ordförande:
Bo Wass (KD)

Vice ordförande:
Mats Pettersson (S)

Ledamöter:
Martin Rantzer; Prefekt & universitetslektor LiU
Maud Waltersson, VD, Optiplan AB

Medarbetare

Jonas Nilson, VD
Eva Eriksson, Senior Projektledare
Dag Forsén, Senior Projektledare
Evelina Åslin, Projektledare
Eric Holmstedt, Projektledare
Darius Sarka, Projektledare
Patrik Tunón, EDIH Manager
Fredrik Larsson, Kommunikatör & Projektledare
Jessica Sandin, Kommunikatör & Projektledare
Julia Karlsson, Koordinator, Strykbrädan
Karin Kewenter, Site Coordinator, HOPE

Vem äger Norrköping Science Park?

Norrköping Science Park AB ägs av Rådhus AB som är moderbolaget i Norrköpings kommuns bolagskoncern. Norrköping Science Park finansieras dels från Norrköpings kommun och dels  från så kallade projektmedel, pengar som riktats mot vår verksamhet från EU eller nationella organisationer, så att vi i olika tidsbegränsade projekt kan arbeta för näringslivsutveckling i vår region.

Du hittar samtliga nyheter och pressmeddelanden på sidan Nyheter. Följ gärna vårt nyhetsbrev för att alltid hålla dig uppdaterad.

Presskontakt:

Fredrik Larsson, kommunikatör och projektledare
0703 – 16 11 70
fredrik.larsson@nosp.se

Ladda ned vår logotyp här!