Hem/Nyheter/Vi söker senior projektledare för framtidens flyg

Vi söker senior projektledare för framtidens flyg

Publicerad: 2022-08-262,6 min lästid

Norrköping Science Park går in i en spännande framtid med huvudansvaret i upprättandet av en europeisk hubb för digitalisering av framtidens flyg. Nu söker vi dig som vill leda och driva utvecklingen av digital teknik inom området, och delta på resan för ett mer effektivt och hållbart transportsystem.

Vad innebär rollen?

Som senior projektledare för framtidens flyg kommer du verka i en högteknologisk och komplex innovationsmiljö i en unik roll. Hubben är en av fyra som tilldelats i Sverige och den enda med inriktning på framtidens flyg eller AERO EDIH som projektet kallas. Finansieringen förväntas uppgå till ca. 30 miljoner kronor och fördelas över en treårsperiod. Målet med projektet är att öka företags konkurrenskraft genom att göra det lättare att få tillgång till kompetens och testmöjligheter inom digital teknik, såsom AI och cybersäkerhet. Hubben har därför potential att spela en stor roll som nationell och europeisk samlingsplats för den praktiska utvecklingen av framtidens flyg.

Du blir ansvarig för att starta upp den operativa verksamheten i hubben, i nära samarbete med våra projektpartners, samt att leda en styrgrupp i vilken chefer från respektive partner ingår. Utöver våra projektpartners innebär rollen en nära kontakt med ledande forskningsmiljöer vid Linköpings universitet och hubbens kunder. Norrköping blir noden för upprättandet av den europeiska hubben, men du kommer också att skapa kontakter och relationer på den internationella arenan.

I rollen ingår ett övergripande ansvar för budget samt rapportering till EU, Tillväxtverket och Region Östergötland som är finansiärer av projektet.

Vi söker dig som

  • Har god teknisk förståelse och erfarenhet av implementering av digitala teknologier såsom artificiell intelligens, cybersäkerhet och högpresterande datoranvändning
  • Har erfarenhet av projektledning och arbetat i ledande befattning
  • Har förståelse för organisatoriska samarbeten och projekt av komplex natur samt förmåga att forma och utveckla verksamheten utifrån enskilda kunders behov
  • Har vana att samarbeta i internationella sammanhang
  • Trivs i en utåtriktad roll med många sociala kontakter och har lätt för att skapa förtroende
  • Kommunicerar professionellt och friktionsfritt på engelska

Erfarenhet av att arbeta i eller i nära samarbete med innovationsstödsystemet är meriterande, liksom erfarenhet av ansökningsarbete.

Välkommen med din ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi avser att tillsätta tjänsten så snart som möjligt. Individuell lönesättning tillämpas.

Urval görs löpande. Sista ansökningsdag är 1 december. Varmt välkommen med din ansökan och eventuella frågor om tjänsten till VD Jonas Nilson, jonas.nilson@nosp.se, 0702-78 32 56.

Norrköping Science Park

Vi är Norrköpings kommuns egna innovationskontor och arbetar inom tre olika profilområden; visualisering, tryckt och organisk elektronik och effektiv logistik. Vår yttersta drivkraft ligger i att bidra till fler arbetstillfällen i regionen och stötta utvecklingen av ett hållbart samhälle genom att koppla ihop näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Idag är vi ett mångfacetterat team på 12 personer som alla delar viljan att göra skillnad för samhället via innovation och teknik. Det hoppas vi att du också gör!

Jessica Sandin

Jessica Sandin, Norrköping Science Park