Den perfekta starten på din företagarbana

Sedan starten 2006 har Start Up-utbildningen hos Norrköping Science Park fungerat som avstamp för mängder av stora och små företag i Norrköpingsregionen. Allt från högteknologiska It-bolag till handelsträdgårdar och enmansföretag har sett dagens ljus med hjälp av vår kostnadsfria utbildning.

Start Up vänder sig till dig som precis har startat eller funderar på att starta företag. Om du vill utforska och lära dig mer om företagande och affärsutveckling hjälper vi dig gärna att komma igång. Vi arbetar med Business Model Canvas som grundverktyg men använder under kursens gång även andra modeller och mönster inom modern affärsutveckling. Du behöver inga förkunskaper – däremot energi och engagemang! Start Up vänder sig främst till dig som funderar på att starta eget eller dig som precis har startat eget och vill komma igång med en rivstart.

Kursinnehåll

Start Up består av totalt 14 kurstillfällen uppdelat i två omgångar. Utbildningens första del innehåller bl.a. din affärsidé, din nya roll som företagare, säljteknik och ekonomi. Efter första delen har du ett feedbacksamtal med en av våra Start Up-coacher. I den andra delen kommer ni att gå in på ämnen som presentationsteknik, marknadskommunikation, avtal och personlig försäljning.

Kvällar som kan förändra ditt liv

Start Up anordnas med två kursstarter varje år, en i februari och en i september. Kurserna hålls på kvällstid, onsdagar kl. 18-21. Seminarierna varierar i utformning och innehåller allt från föreläsningar, workshops och grupparbeten till visst självständigt arbete. Efter avslutad utbildning hålls en gemensam avslutning med diplomutdelning.

Kontorsplats på Strykbrädan

Utöver utbildningen får du som deltagare möjlighet att hyra kontorsplats i huset Strykbrädan och få coachning under ett år. Vi bjuder även på medlemskap i vårt företagsnätverk för Start Up-alumner där vi löpande arrangerar nätverksträffar med olika teman.

Start Up!

Jesper Low, Ett kundvänligare Sverige, föreläser om säljteknik vid ett av Start Ups kurstillfällen. Fotograf: crelle.se