STARTA DITT FÖRETAG MED HJÄLP AV VÅR START UP-KURS.

Norrköping Science Park anordnar en kostnadsfri företagarutbildning. Med hjälp av experter, entreprenörer och Business Model Canvas kommer du igång och utvecklar ditt företag.

Start Up-kurs
Coachning
Kontorsplats

Start Up

Start Up är en kostnadsfri utbildning som vänder sig till dig som precis har startat eller funderar på att starta företag och vill komma igång med en rivstart. Om du vill utforska och lära dig mer om företagande och affärsutveckling så vägleder vi dig. Föreläsningar varvas med workshops, allt för att du ska få en så bra grund som möjligt att bygga ett hållbart företagande på. Inga förkunskaper krävs – däremot energi och engagemang!

Under Start Up arbetar du hela tiden med din affärsidé och ditt eget företag som grund. Vi arbetar med Business Model Canvas som grundverktyg men använder under kursens gång även andra modeller och mönster inom modern affärsutveckling.

Kursinnehåll

Start Up består av totalt 14 tillfällen. Seminarierna varierar i utformning och innehåller allt från föreläsningar, grupparbeten, workshops och diskussioner till en del eget arbete.

Exempel på seminarier:

  • Affärsmodellering och strategier
  • Marknadskommunikation
  • Juridik och avtal
  • Ekonomi
  • Säljteknik
  • Presentationsteknik

Vi går igenom Business Model Canvas där du aktivt arbetar med din affärsidé. Vi går också in på ämnen som berör din nya roll som företagare, vad är dina styrkor och svagheter. Hur du bemöter dina kunder berör vi i säljteknik och presentationsteknik. Allt du behöver veta om din grafiska profil tar vi upp i marknadskommunikation. Bolagsformer, budget, skatter och bokföring i ekonomiseminarierna.

I mitten av utbildningen har du ett feedbacksamtal med en av våra Start Up-coacher där du går igenom vad du kommit fram till och vad nästa steg blir.

Start Up vänder sig till dig som är skriven i Norrköpings kommun.

Nytt fr.o.m. höstterminen 2018 är att även du som bor i övriga Östergötland kan söka. Förutsättningen är dock att din affärsidé ryms inom Region Östergötlands styrkeområden; Visualisering och simulering, Smarta, säkra, uppkopplade produkter och system, Miljönytta som affär, Effektiv logistik och Avancerade material.

Start Up anordnas med två kursstarter varje år, en i februari och en i september. Kurserna hålls på kvällstid, onsdagar kl. 18-21. Anmälan till VT 2020, med start i februari, är nu öppen.

Till anmälan
Kursmaterial
0 st
Personer har gått kursen sedan starten
0 st
Personer går Start Up-kursen just nu

Coachning.

Coachning är viktigt för att få koll på hur din situation ser ut idag och vad som kan behöva förändras för att nå ditt mål och bli framgångsrik. Genom coachning lär du dig att leda dig själv men även andra och i slutändan – ditt företag.

När du går vår Start Up-kurs ingår ett feedbacksamtal i mitten av utbildningen. Efter avslutad utbildning har du möjlighet att hyra kontor på Coffice och då ingår coachning i en timme/månad det första året, alltid med en erfaren affärscoach.

Kontorsplats.

Utöver utbildningen får du som deltagare möjlighet att hyra kontorsplats på Coffice i huset Strykbrädan och få coachning under ett år. Du väljer mellan Flex, Fix och Start Up Office, där det sistnämnda enbart riktar sig till kursdeltagare.

För priser och mer information om de olika kontorsytorna, se våra Mötesplatser.

kontorsplats i norrköping co working space co-working coworking arbetsplats event konferensrum lokal

Anmälan till Start Up VT 2020 är nu öppen!

Kontakt

Har du några frågor om att starta företag, att hyra kontor eller coachning?

Fredrik Larsson
Kommunikationsansvarig
0703 – 16 11 70
fredrik.larsson@nosp.se

Kursmaterial

Till kursmaterial