Simplycruit växer med hjälp av Alfastiftelsen

Fredrik Larsson
20 dec 2018

Daniel Ferin har varit involverad i olika rekryteringsprocesser i över 20 år, som rekryterande chef och företagare samt som kandidat. Men han såg ett problem. Det var sällan en behaglig upplevelse, inte minst för den som sökte. Han startade därför Simplycruit, ett interaktivt molnbaserat rekryteringsverktyg som underlättar hela rekryteringsprocessen för både rekryteraren och kandidaten. Nu har företaget tilldelats 100 000 kronor från Sparbankstiftelsen Alfa.

– Simplycruit är ett dynamiskt verktyg som avdramatiserar och effektiviserar hela rekryteringsprocess för både kandidaten och rekryteraren. Som användare slipper du traditionellt statiska och tidskrävande rekryteringar, och når istället fler relevanta kandidater genom smidiga och stimulerande interaktioner, säger Daniel Ferin, grundare av Simplycruit.

Hur fungerar Simplycruit?

– Utifrån företagets önskemål hjälper verktyget till att sålla fram de kandidater som är bäst lämpade för verksamheten och företagskulturen. Dessa kandidater kan företaget sedan intervjua samt person- och kompetenstesta direkt i verktyget via video, ljud och text, säger Daniel Ferin.

Varje år delas bidrag ut till företag genom Sparbankstiftelsen Alfa. Det här är ett samarbete mellan Swedbank och Norrköping Science Park som syftar till att främja regional utveckling och tillväxt. Det kan exempelvis handla om kompetensförsörjning, kulturprojekt och utbildningsinsatser. Simplycruit är nu alltså ett av de företag som tilldelats bidrag för 2018.

– Det känns fantastiskt att bli tilldelad detta. Förutom att det ger ytterligare bekräftelse på att vi är på rätt spår så hjälper bidraget verkligen till att vidareutveckla verktyget. Jag är uppvuxen i Östergötland men har varit bosatt utomlands och i Stockholm under en längre tid. När erbjudandet om att få komma in på landets främsta inkubator LEAD, så tog jag beslutet att flytta tillbaka till Norrköping. Det är underbart att se hur staden verkligen utvecklats för att främja företagande, vilket är den absolut främsta nyckeln till att skapa nya arbetstillfällen. Vi har våra första kunder i Norrköping, Stockholm och efter nyår även i USA, men verksamheten kommer att utgå från Norrköping än så länge. Det var via Norrköping Science Park och LEAD som vi fick kontakt med Sparbankstiftelsen Alfa, säger Daniel Ferin.

Vad är det som gör Simplycruit så speciellt?

– Här samlas hela rekryteringsresan effektivt i ett enda verktyg. Från att utforma en anpassad unik och kreativ annons med fokus på employer branding – till att testa, intervjua, verifiera och slutligen anställa rätt kandidat. Som användare av Simplycruit får även kandidaten en mycket behagligare och mer stimulerande rekryteringsprocess samt mera inblick i företaget och dess företagskultur, avslutar Daniel Ferin.

Kontakt:
daniel@simplycruit.com
0706-223090