Hem/Nyheter/Voyado i Norrköping öppnar dörrarna under IGEday

Voyado i Norrköping öppnar dörrarna under IGEday

Publicerad: 2022-03-041,7 min lästid

Fredagen den 25 mars anordnas IGEday (Introduce a Girl to Engineering day), ett initiativ av stiftelsen Womengineer där teknikföretag runt om i Sverige öppnar upp sina arbetsplatser under några timmar. Syftet är att få fler tjejer och icke-binära att välja teknikspåret från början och intressera sig för att bli ingenjör, ett yrke där det råder stor brist på kvinnor i dagsläget.

Ett av företagen som deltar och som gör det för första gången är Voyado med kontor i Norrköping. Hos dem får deltagarna testa kodning och lära sig hur en produkt växer fram samt få massor av inspiration och delta i intressanta möten.

– Kompetensbristen inom mjukvaruutveckling är en stor utmaning för oss i branschen, och så är även mångfalden, säger Magnus Broeders, Engineering Manager på Voyado. Vi vet från forskning och erfarenhet att utvecklingsteam bestående av en mångfald av människor med olikheter är mer kreativa och ser fler perspektiv och lösningar, än team bestående av personer med mycket likheter mellan varandra. Vi behöver jobba på flera fronter för att inte bara lösa kompetensbristen, utan även skapa en miljö där Sverige fortsätter vara en innovativ och attraktiv plats att skapa världsledande mjukvara. Att höja andelen kvinnor inom mjukvaruutveckling är en av pusselbitarna i detta. Därför stöttar vi på Voyado Womengineer i deras arbete att få fler tjejer och icke-binära att välja tech-branschen direkt genom att inspirera och visa vad en teknisk utbildning kan leda till. Det känns superkul att få välkomna ett gäng taggade ungdomar till oss och vi utlovar en riktigt kul och inspirerande dag, vårens roligaste skoldag!

Dessa företag i Norrköping öppnar upp sina kontor under IGEday:

  • Voyado
  • BillerudKorsnäs
  • Holmen

Enligt IGEday:s arrangör kommer du efter denna dag ha:

  • Ökat din förståelse om vad teknik är
  • Ökat ditt självförtroende inom naturvetenskapliga ämnen
  • Träffat förebilder som har uppmuntrat dig till teknik
  • Uppdaterat din uppfattning om felaktiga stereotyper och normer kopplat till teknik

IGEday tar även emot gruppanmälningar om skolor vill anmäla flera elever på samma gång. Ta då kontakt med marie@womengineer.org.

Vill du veta mer om IGEday? Klicka här!

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.

Relaterat
  • 20 jun 2022

  • 20 jun 2022