Representanter från Belgien mycket imponerade av Norrköping

Published On: 2022-02-211.1 min read

Söndagen den 20 februari besöktes Norrköping av representanter från Valloniens riksdag och Belgiens ambassad. Mötet var initierat av riksdagens talman Andreas Norlén och syftet var att återuppta arbetet med att knyta samman Norrköpings näringsliv med Belgien och Vallonien.

Under träffen fick delegationen med ex. Jean-Claude Marcourt, president i den vallonska riksdagen i Belgien, bl.a. besöka Norrköping Science Park och Visualiseringscenter C där de fick uppleva världens bästa domteater under ledning av Professor Anders Ynnerman. Senare gick turen till Louis De Geer, en plats döpt efter Sveriges historiskt mest framstående vallon, där Norrköping Science Parks vd Jonas Nilson fick berätta om vår verksamhet.

– Det var intressant att få förklara Norrköping Science Parks profilområden i det här sammanhanget och hur de är framtagna som en följd av den starka forskningen vid Campus Norrköping och Linköpings universitet, säger Jonas Nilson. Jag lade också vikt vid möjligheterna till internationella samarbeten framöver, inte minst kopplat till områdena tryckt och organisk elektronik samt visualisering där vi har flera företag som kan vara av stort intresse för den belgiska marknaden.

Delegationen var mycket imponerade över Norrköping och från kommunens sida var det ett lyckat besök som resulterade i flera konkreta följder som kommer att kommuniceras senare.

Jonas Nilson, vd för Norrköping Science Park, berättar om verksamheten.

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park

Relaterat