Möt Patrik Tunón – EDIH manager på Norrköping Science Park

Published On: 2023-05-301.6 min read

Patrik Tunón har förvisso redan arbetat några månader på Norrköping Science Park men vi har inte hunnit presentera vår EDIH manager - fram till nu. Här får du möjligheten att lära känna Patrik lite mer.

– Jag är i grunden civilingenjör i teknisk biologi med master mot sensorer och material inom biomedicin. Jag har sedan min examen 2014 arbetat främst inom MedTech-området som teknisk projektledare, framförallt inom den privata sektorn, både som fast anställd hos AMRA Medical och Sectra. Den senaste tiden har jag även arbetat som konsult för HiQ och då mot bilbranshen som Configuration Manager, som förvaltningledare IT regionalt och som teamleader inom mjukvaruutveckling inom Aeronautics-industrin.

Om vi ska gå in lite närmare på din roll här, hur ser den ut?

Jag har rollen som senior projektledare på Norrköping Science Park med uppdrag på 100% som Manager för det EU-finansierade projektet Aero EDIH som arbetar med innovation inom det undre luftrummet och grön omställning av flygindustrin.

Vad var det som lockade dig till Norrköping Science Park?

Möjligheten att vidareutveckla min projekledningsförmåga och utmaningen i att driva större projekt. Eftersom jag tidigare arbetat framförallt inom den privata sektorn som teknisk projektledare med ganska konkreta mindre projekt så ser jag det också som en bra erfarenhet att arbeta med den offentliga sektorn och dess regelverk och lära mig mer kring innovation och innovationstödssystemet.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

Problemlösning, samverkan och samordning.

Vad gillar du att göra när du inte är på jobbet?

Fritiden handlar mycket om familjeliv tillsammans med min sambo Josefine och 2,5-åriga sonen Vincent. Hemma har vi ofta många projekt igång, både i form av snickeri och trädgårdsprojekt på somrarna.

Vilket är ditt smultronställe i Norrköping?

Våffla på Färgargården vid Strömmen rekommenderas starkt för de som inte varit där 🙂

Vill du veta mer om Aero EDIH? Klicka här!

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park

Relaterat