Hem/Nyheter/Mahak Hamid ny administrativ assistent på Norrköping Science Park

Mahak Hamid ny administrativ assistent på Norrköping Science Park

Publicerad: 2022-05-162,4 min lästid

Norrköping Science Park har under våren fått förstärkning i form av Mahak Hamid som i första hand kommer att gå in som administrativ assistent. Rollen, som kommer att utvecklas över tid, innebär i dagsläget också att Mahak hanterar frågor som rör Coffice. Vi tog förstås en pratstund med henne och svaren hittar ni här.

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Mahak!

– Tack så jättemycket 🙂, Jag är jätteglad att vara en del av detta team.

Vad har du för bakgrund?

– Jag har masters-utbildning inom organisationspsykologi men har också stort intresse för datavetenskap. När jag började min forskning tänkte jag att forskningsprocessen kan bli mer effektiv och produktiv om vi får hjälp av AI och programmering. Så jag började lära mig programmering och sedan öppnade det en ny dörr för mig in i datarymden.

Vad är din roll här på Norrköping Science Park?

– Här arbetar jag som administrativ assistent och hanterar Coffice-relaterade frågor. Jag vill att alla ska trivas i Coffice-miljön. Jag ska hjälpa till att få processer och arbetssätt att fungera enklare och mer effektivt. Jag kommer också att arbeta med varierande administrativa uppgifter samt agera som ett stöd för verksamhetens ledning och medarbetare.

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

– Jag började på NOSP som administrativ assistent, jag visste inte så mycket om dess vision och mål men nu lär jag känna det bättre och jag är verkligen inspirerad av verksamheten och den förändring de vill skapa genom att bygga en hållbar gemenskap. Det är där jag får min energi ifrån, att verka i en organisation som arbetar för att förbättra mänskligheten och miljön.

Vilket eller vilka av de globala målen brinner du mest för och varför?

– Som industri- och organisationspsykolog är jag mer intresserad av en mer hållbar industriell utveckling. Industrier har inte bara påverkat människoliv utan också miljön runt omkring oss och förlusterna är oändliga. Det finns ett större behov av uppdatering av vår industri för att rädda planeten. För det andra är jag intresserad av hållbara samhällen och städer. Dessa två mål är sammanlänkade för det samhälle som stödjer de industrier och vice versa.

Om du fick möjlighet att lösa en samhällsutmaning imorgon, vilken skulle du välja och varför?

– Decarbonisation, vilket är lättare sagt än gjort. Grön energi och hållbara metoder kan hjälpa oss att stoppa klimatförändringarna och rädda vår planet. Jag vill kämpa för en bättre värld för våra framtida generationer så att de får njuta av livet.

Slutligen, har du någon dold talang?

– Jag är riktigt bra på att rita. Jag älskar att rita och måla. 🙂 Det är ett mål för i år att investera i min kunskap och rita så mycket jag kan.

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.

Relaterat
  • 20 jun 2022

  • 20 jun 2022