Hem/Nyheter/Magnus Krogh ny projektledare på Norrköping Science Park

Magnus Krogh ny projektledare på Norrköping Science Park

Publicerad: 2021-10-131,4 min lästid

Sedan den 1 oktober i år har Norrköping Science Park en ny medarbetare och projektledare i form av Magnus Krogh. För att låta er läsare lära känna Magnus lite bättre bad vi honom att svara på några frågor.

Varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park, Magnus. För de som inte känner dig sedan innan, vem är du?

– Tusen tack, det känns väldigt spännande. En närking som rotat sig i Östergötland. Jag kom hit som LiU-student (civilingenjör) och är nu bosatt i Ljungsbro med familj. Brinner för affärsutveckling och innovation.

Vad har du för bakgrund?

– Jag kommer från närmast från industrin, BillerudKorsnäs, där jag de senaste fem åren arbetat med en satsning på corporate venturing, i korthet investerat i startup-bolag som ett sätt att driva innovation. Jag har själv arbetat i ett par startup-bolag tidigare, så jag har det perspektivet också i bagaget.

Vad blir din roll här på Norrköping Science Park?

– Inledningsvis kommer jag koordinera ett arbete med mål att få regionen utnämnd till en europeisk digital innovations-hub (EDIH) inom flygområdet, en sektor där vi verkligen ligger i världsklass internationellt. Tanken med EDIH:s är att hjälpa bolag, främst SME:er, att bli mer konkurrenskraftiga genom att göra det lättare att få tillgång till kompetens och testmöjligheter inom AI, cybersäkerhet, etc.

Vad är dina styrkor som person?

– Nyfiken, analytisk och oftast rätt bra på att kondensera ner komplexa frågor eller system till något mer lättbegripligt.

Vad gör du helst när du är ledig?

– Något praktiskt. Snickra, måla, fixa med hus och hem ger mig energi.


Vill du veta mer om Magnus och hur hans roll på Norrköping Science Park kan hjälpa er framåt? Kontakta honom!

 

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.