Interspectral lanserar ny webbtjänst med interaktiva pedagogiska 3D-upplevelser

Published On: 2022-02-171.1 min read

Interspectral lanserar ny webbtjänst med kunder i Singapore. Det handlar om interaktiva pedagogiska 3D-upplevelser på vilken enhet som helst, var som helst, när som helst.

Nu lanserar Interspectral sin nya Inside Explorer Cloud™, en interaktiv 3D-streamingwebbtjänst som gör det möjligt att utforska pedagogiska 3D-visualiseringsupplevelser på vilken enhet som helst, var som helst.

– Vi vet att det är mycket framgångsrikt att använda vetenskaplig 3D-visualisering inom utbildnings- och besöksupplevelsemiljöer, säger Thomas Rydell, VD och medgrundare av Interspectral. Vi kan få kunskap från 3D-skanningar av verkliga människor, djur och artefakter på ett sätt som inte är möjligt med traditionella konstgjorda illustrationer. Att visualisera vetenskapliga 3D-skanningar kräver kraftfulla datorer och komplex programvara, så utbredd användning av denna teknik har hittills varit begränsad.

Inside Explorer Cloud – tar bort de tekniska hindren

För att ta itu med detta problem har Interspectral utvecklat en interaktiv 3D-streamingwebbtjänst som ger kraftfulla vetenskapliga visualiseringar till vilken enhet som helst, vilket på ett snyggt sätt tar bort de tekniska hindren för utbredd användning, samtidigt som kostnaderna hålls nere.

Tjänsten utför all beräkning på kraftfulla molnservrar och strömmar innehållet i realtid till slutanvändaren. Detta innebär att alla som använder en enhet med en webbläsare nu kan komma åt och utforska 3D-data, som tidigare krävde professionell utrustning.

Läs hela nyheten här!

Science Center Singapore.

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park

Relaterat