Hem/Nyheter/Ida Thidblom ny Community Manager hos Norrköping Science Park

Ida Thidblom ny Community Manager hos Norrköping Science Park

Publicerad: 2022-05-043,2 min lästid

Vi har nu glädjen att meddela att vi i maj kommer få välkomna Ida Thidblom till vårt team vid Norrköping Science Park. Ida kommer att gå in i rollen som Community Manager och vi ville förstås få några korta kommentarer från Ida själv om sin nya roll, vad som lockade henne till NOSP och vad som finns på hennes bucket list.

Till att börja med Ida, varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park!

– Stort tack! Det känns spännande och jag är förväntansfull att få bli en del av NOSP.

Berätta lite om dig själv, vem är du för de som inte känner dig sedan tidigare?

Jag heter Ida Thidblom, jag älskar psykologi och teknik, gärna i kombination och när det genererar effektiva och/eller smarta lösningar. Jag bor i Linköping där jag pluggade beteendevetenskap. Efter några år inom försvaret gick jag in i en konsultroll för att hjälpa företag att rekrytera kompetens inom IT och Tech på Skill. De senaste åren har jag arbetat med projektledning och digitala frågor inom marknadsföring och kommunikation. Nu ser jag fram emot att flytta mitt arbetsliv tillbaka till min hemstad Norrköping där allt började. 

Vilka delar från din nuvarande roll på Skill, som du ju alltså haft de senaste åren, ser du att du kan ta med dig in i verksamheten på Norrköping Science Park?

Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa och lära känna kollegor och företag inom HOPE, som kommer bli det projekt som jag kastar mig in i inledningsvis. Då hoppas jag att mitt marknadsperspektiv tillsammans med min konsulterfarenhet ska hjälpa mig att möta och förstå vad vi står inför, vart vi vill och vad nästa steg blir. För att sedan jobba vidare med frågor som jag vet att mina projektkollegor driver och är framgångsrika i. 

Om vi ska gå in lite närmare på din roll här, hur kommer den se ut?

Hur min roll kommer se ut är jag också spänd på att få upptäckte och forma, utifrån var verksamheten befinner sig. Men en sak som är säker är att jag kommer göra vad jag kan för att skapa sammanhang och förutsättningar för samverkan som gynnar och möjliggör utveckling, tillväxt och lärdomar. Rent konkret kommer jag också att arbeta mot ett mål om en världskonferens och ett fysiskt företagskluster. 

Vad var det i den här nya tjänsten som väckte ditt intresse?

Jag måste säga att Norrköpings otroligt spännande profilområden lockade mig, men också NOSPs organisation som gör ett så häftigt arbete. Sen ska jag inte sticka under stol med att jag brinner för Community, hur människor och idéer kan ta nya höjder med rätt verktyg, nätverk och mål. Jag tror på människor och på ett vis kanske man kan säga att min roll kommer vara just den som får göra det, ha obegränsad tro på människor som driver teknikutveckling. 

Vad drivs du mest av i ditt arbete?

Jag drivs av människor, att få vara visionär och en möjliggörare. Det bästa jag vet är att göra saker som skapar tacksamhet, underlättar och förvånar. Det i kombination med att få testa nya saker. Jag vill prova allt, jag vill inte ha stått över chansen att uppleva något nytt. 

Vad har du på din bucket list?

– En punkt från min bucket list är att ha en liten lada/bod eller liknande, som hobbyrum. Den ska vara fylld med teknikprylar, datorer, svets, skärmar, cyklar, snickarbänk, sågar, verktyg, ljussatta ytor och musikanläggning. Där ska jag testa, bygga och utforska prylar och ny teknik.

Vi hälsar återigen Ida Thidblom, som påbörjar sin nya tjänst den 24 maj, varmt välkommen till oss på Norrköping Science Park.

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.

Relaterat
  • 8 jul 2022

  • 8 jul 2022