Grön elektronik från Norrköping visas upp internationellt

Published On: 2023-02-282.2 min read

Mellan 28 februari och 2 mars arrangeras världens största mässa inom tryckt och organisk elektronik, LOPEC 2023, i München. Norrköping Science Park och sex företag sprungna ur forskningen vid Campus Norrköping är på plats för att tillsammans sprida ordet om - och visa - samhällsnyttan med den gröna elektroniken som tas fram i regionen.

LOPEC samlar experter från akademi, industri och forskningsinstitut för att visa upp den senaste utvecklingen inom området tryckt och organisk elektronik, inklusive material, utrustning och applikationer. Den svenska paviljongen visar upp sex företag som har gått från forskning vid Campus Norrköping, Linköpings universitet, till att bli internationellt hyllade utmanare. Det nya området för grön elektronik skapar potential för mer hållbara och kostnadseffektiva produkter genom innovativ design, som innehåller nya förnybara material som ger ett minskat miljöavtryck i hela värdekedjan från produktion och distribution till användning och uttjänt livslängd.

– Det här är en otroligt bra möjlighet att visa upp den teknikutveckling som sker här i vår region inom det här området. Det här handlar i mångt och mycket om framtidens energiförsörjning så det är förstås ett oerhört viktigt område. Vi vill också visa att Norrköping är platsen för den som vill vara nära utvecklingen av det som kan lösa många av samhällets energiutmaningar, säger Eva Eriksson, projektledare vid Norrköping Science Park.

För att bana väg för resan mot ett klimatneutralt samhälle kommer följande företag att visa upp sina lösningar och hur de på ett konkret sätt bidrar till en ljusare framtid:

Ligna Energy, som numera har sin verksamhet i Norrköping Science Parks mötesarena HOPE, Home of Organic and Printed Electronics, ser fram emot veckan.

– För oss så är LOPEC en viktig plats att synas på då det är en av de främsta mässorna inom tryckt elektronik. Vår förhoppning är att vi där kan knyta viktiga kontakter både upp, ner och vertikalt inom vår värdekedja. Det känns extra kul att åka dit med ett samlat gäng från Östergötland för att visa vad som är möjligt här. I den andan så har vi inför mässan gått samman med Ynvisible och Epishine och byggt en demonstrator, för att visa möjligheterna med den tryckta elektroniken från Östergötland, säger John Söderström, Marketing Director vid Ligna Energy.

Kontakt:

Eva Eriksson, Projektledare, Norrköping Science Park
0730 – 85 25 30
eva.eriksson@nosp.se

John Söderström, Marketing Director, Ligna Energy
0767 – 78 77 88
john.soderstrom@lignaenergy.com

Jessica Sandin, Kommunikatör, Norrköping Science Park
0768 – 11 96 01
jessica.sandin@nosp.se

Fredrik Larsson

Fredrik är kommunikatör på Norrköping Science Park.