Hem/Nyheter/Fortsättningen av HOPE får godkänt av Tillväxtverket

Fortsättningen av HOPE får godkänt av Tillväxtverket

Publicerad: 2022-04-191,3 min lästid

Vi på Norrköping Science Park avslutade 2021 med glädjande nyheter: att Tillväxtverket godkänt förstudien för HOPE – Home of Organic and Printed Electronics. Nu, några månader senare, kan vi meddela att även fortsättningen av HOPE får godkänt av Tillväxtverket.

En godkänd förstudie gav ett kvitto på att HOPE kan fylla en avgörande roll gällande tillväxt och acceleration för området tryckt och organisk elektronik. En godkänd fortsättning innebär att det aktiva arbetet för att förverkliga detta kan fortgå.

Sedan beskedet om en godkänd förstudie har projektet gått in i en uppstartsfas. Ett viktigt steg i fortsättningen av HOPE kommer vara att aktivera HOPE-klustret. Vi ser därför fram emot att genomföra en rad event och aktiviteter som möjliggör samverkan och bidrar till ökad gemenskap samt kunskapsutbyten mellan företagen i satsningen.

– I mitten av april kickar vi igång en eventserie med frukostföreläsningar. Vi har bjudit in experter inom olika områden som kommer föreläsa för att förbereda företagen inför mötet med marknaden och större företag, säger Eva Eriksson, projektledare för området tryckt och organisk elektronik på Norrköping Science Park.

Om HOPE

HOPE – Home of Organic and Printed Electronics är en satsning i Norrköping på en accelerator för tillväxtbolag inom tryckt och organisk elektronik. Projektet utgår från den forskning i världsklasssom bedrivits vid Institutionen för teknik och naturvetenskap(ITN) vid Campus Norrköping, Linköpings universitet, sedan 20 år. Bakom projektet står Norrköping Science Park, Linköpings universitet ochRISE. HOPE medfinansieras från Tillväxtverket genom EU:s regionalfonder.

Jessica Sandin

Jessica Sandin, Norrköping Science Park

Relaterat
  • 11 maj 2022

  • 4 maj 2022