Den bästa modellen för att förutsäga teknologiska framsteg

Published On: 2021-06-140.9 min read

Hej innovation!

Varmt välkommen till den andra upplagan av vår nya eventserie “Hej innovation!” där vi, en gång i månaden, lyfter fram positiva nyheter från världens alla hörn, självklart kopplat till innovation med teknisk höjd.

Den här serien gör vi tillsammans med Warp News som arbetar med att sprida faktabaserade optimistiska nyheter.

Videons tema 

Vi går igenom modellen som enligt MIT är det bästa verktyget för att förutsäga teknologiska framsteg. Trots dess användbarhet har fler än 9 av 10 aldrig hört talas om den. Du kan använda den som en tumregel i vardagen, eller i en detaljstudie för att med hög pricksäkerhet förstå hur en teknologi kommer utvecklas.

Vi går också igenom några av senaste tidens mest intressanta faktabaserade optimistiska nyheter inom teknik, vetenskap och mänskliga framsteg.

Program

  • 08.30 – Välkommen och intro till Hej innovation!
  • 08.35 – Dagens ämne med Mathias Sundin

Fredrik Larsson

Norrköping Science Park

Relaterat
  • Under vecka 34 är vår medarbetare Bosse Sundborg i Malmö för att delta under The Conference, ett tvådagars-event där nyfikenhet står i centrum och där temat är digital utveckling och relationen mellan människa och maskin. Bosse ger oss en inblick i några av de mest intressanta insikterna från dessa dagar i form av ett par blogginlägg. Det andra inlägget läser du här.

    25 Aug 2022

  • Under vecka 34 är vår medarbetare Bosse Sundborg i Malmö för att delta under The Conference, ett tvådagars-event där nyfikenhet står i centrum och där temat är digital utveckling och relationen mellan människa och maskin. Bosse ger oss en inblick i några av de mest intressanta insikterna från dessa dagar i form av ett par blogginlägg. Det första läser du här.

    24 Aug 2022