Norrköpingsbolag får 200 000 kr i tillväxtkapital

Fredrik Larsson
20 dec 2018

Simplycruit och Cruitive, två företag med kontor i Strykbrädan i Norrköping, tilldelas nu 100 000 kronor var ur Sparbankstiftelsen Alfa. Båda är relativt nystartade företag inom rekryteringsprocessen och hur den kan och kommer att digitaliseras. Medlen blir nu ett välkommet tillskott i deras arbete att fortsätta växa och utveckla spännande produkter och tjänster med Norrköping som bas.

Bild till vänster: Heléne Njord-Westerling, verksamhetsansvarig Norrköping Science Park och Daniel Ferin och Emil Juopperi, Simplycruit. Bild till höger: Hanna Falk, Filip Kantedal och Simon Hedlund, Cruitive.

– Det känns oerhört bra och vi är väldigt tacksamma. Ett återkommande fokusområde som både tar upp tid och energi är hur vi ska finansieras nu inför att systemet är färdigt och vi kan börja sälja på riktigt. Att då få dessa medel som hjälp, men även som morot för att lyckas med våra projekt, känns fantastiskt bra och verkligen som en hjälp för att faktiskt kunna lyckas framåt, säger Hanna Falk, delägare av Cruitive.

Sparbankstiftelsen Alfa delar varje år ut bidrag till företag i Östergötland. Det här är ett samarbete mellan Swedbank och Norrköping Science Park som syftar till att främja regional utveckling och tillväxt. Det kan exempelvis handla om kompetensförsörjning, kulturprojekt och utbildningsinsatser.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att gå in och stötta startups som Simplycruit och Cruitive. Tillskott av medel i ett tidigt skede är speciellt viktigt i den här typen av verksamhet. Syftet är att de nya lösningarna ska ut på marknaden så fort som möjligt och att det ska skapas nya jobb här i Norrköping, säger Heléne Njord-Westerling, verksamhetsansvarig på Norrköping Science Park.

Simplycruit är ett molnbaserat, mera dynamiskt verktyg som avdramatiserar och effektiviserar hela rekryteringsprocessen för både kandidaten och rekryteraren. Med ett A.I som mäter kandidaters relevans för en viss tjänst blir processen även mera tids- och kostnadseffektiv. Idag har företaget kunder i Norrköping, Stockholm och snart också i USA.

– Bidraget är vi självklart mycket tacksamma för och det ger oss ytterligare en verifiering på att verktyget är något som behövs på marknaden. Här samlas hela rekryteringsresan effektivt på ett enda ställe. Från att utforma en vetenskapligt anpassad unik och kreativ annons med fokus på employer branding till att testa, intervjua, verifiera och slutligen anställa rätt kandidat. Som användare av Simplycruit får även kandidaten en mycket behagligare och mer stimulerande rekryteringsprocess samt mera inblick i företaget och dess företagskultur, säger Daniel Ferin, grundare av Simplycruit som, precis som Cruitive, ingår i företagsinkubatorn LEAD.

Cruitive utvecklar framtidens digitala, automatiserade och rättvisa arbetsförmedling i form av ett digitalt molnbaserat rekryteringssystem. Med hjälp av innovativ och modern teknik, som AI och intuition, i kombination med vetenskapligt rekommenderade HR-metoder vill de göra rekryteringsprocessen enklare, mer tids- och kostnadseffektiv, mer rättvis och mer kvalitativ för både företag och för privatpersoner.

– Vi är just nu inne i vad man skulle kunna kalla för slutlig verifieringsfas där vi är ute och träffar kunder och potentiella kunder för att testköra vårt system och för att få feedback. Det är det viktigaste arbetet vi gjort hittills och vi ser det som avgörande för en lyckad Cruitive-framtid, avslutar Hanna Falk.

Läs mer om Simplycruit här!

Läs mer om Cruitive här!

Tidigare verksamheter som beviljats bidrag är bl.a. ProGuitar, Voysys och Sibship.