Klimatfolket har under vintern inlett ett nyskapande samarbete med nöjespalatset Arbis Bar & Salonger i Norrköping. De ordnar sin första gemensamma festkväll den 21 april under namnet ”Scenario 2,6” efter det mest optimistiska scenariot från FN:s klimatpanel.

Scenario 2,6 har två delar – en upptakt kl 18-21 med plats för inkluderande konstupplevelser, samtal och verkstäder. Flera av de personer som blivit intervjuade i Klimatfolkets inledande dokumentationsarbete finns på plats som deltagare och besökare, liksom musikerna i hiphop-gruppen Movits!, kulturpersonligheter från länet och den nationellt välkända miljöprofilen Svante Axelsson, som numera är verksam inom regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige.

Evenemangets andra del startar kl 21 och domineras av en unik spelning med Movits! som gör en paus i sin Europaturné för att spela på Scenario 2,6.

Vi behöver prata om det framtida, fossilfria samhället men vi måste ju inte ha tråkigt under tiden.  En kreativ och tillåtande inramning kan vara förlösande. Titti Knutsson, Klimatfolket.se

Ett spännande projekt som sträcker sig utanför våra vanliga ramar och låter oss bidra till omställningen. Vi riggar medvetet för ett slags kulturkrock. Sebastian Andersson, verksamhetsansvarig på Arbis Bar & Salonger.

För ytterligare information kontakta:


Klimatfolket.se, Titti Knutsson, titti@textmakareknutsson.se, tel. 0704 955745
Arbis Bar & Salonger, Sebastian Andersson, sebastian@arbis.se, tel.0762 756797

Tid

18:00–03:00

Plats

Arbis Bar & Salonger, Norrköping

Pris

100 - 1000 kr

Arrangör

Klimatfolket